Friday, July 9, 2010

AnWAR : AZMIN MB SELEPAS HARIRAYA?

1. Bukan rahsia lagi AnWAR kini terdesak memilih TS Khalid atau Azmin di Selangor. Segala tindakan AnWAR diwajarkan atas nama reformasi w/pun AnWAR sendiri tidak lagi menyebut perkataan itu. Krisis Khalid-Azmin bermula sebaik saja pembangkang menang di Selangor! Kini Khalid MB dan Azmin Ketua PKR di Selangor....

2. Terbaru AnWAR umumkan TS Khalid tetap menjadi Ketua bagi pakatan di negeri Selangor semasa majlis meraikan TS sebagai MB. Mengagak akan timbul kecelaruan selepas pengumumannya itu, AnWAR mewajarkan konon beliau tidak mahu mengikut tradisi BN/UMNO. Kononnya ini adalah kepimpinan gaya baru.

3. Pentadbiran di Selangor kini caca-marba. Kuasa politik dan kuasa eksekutif pentadbiran negeri telah diasingkan. Ini sekaligus menepati telahan pemerhati politik yang sekian lama menyatakan AnWAR sentiasa mengamalkan dasar pecah dan perintah. Beliau tidak mahu pemegang kuasa politik dan eksekutif terlalu berkuasa!

4. Yang boleh berkuasa dalam PKR hanyalah dirinya. Pastinya pemecahan itu bakal mewujudkan persaingan kuasa di Selangor. Penyokong masing-masing akan menumpukan bagaimana untuk menguatkan kedudukan bos masing-masing. Yang menjadi mangsa adalah mereka yang tidak mahu berpihak serta ikhlas mahu berkhidmat.

5. Kini, penyokong Khalid tidak boleh mendengar nama Azmin, begitu juga sebaliknya. Akan banyak masa dibuang untuk kerja-kerja politik nanti. Namun percayalah, tidak akan ada pemenang selagi mana individu tertentu akan menang bertempur dengan Azmin. Ini kerana menentang Azmin bermakna menentang AnWAR.

6. Azmin tidak pernah berhadapan dengan musuhnya secara 'jantan'. Beliau adalah 'betina' kerana sering berselindung 'dibawah' AnWAR. AnWAR sentiasa ada 'diatas' melindungi orang kesayangannya. Ini yang perlu disedari penyokong PKR termasuklah Khalid Ibrahim. Penyokong Khalid juga perlu segera membuka mata!

Saya percaya AnWAR mahu keadaan ini berlaku segera. Sumber terdekat juga memaklumkan Azmin telah memberitahu penyokong dan keluarganya beliau sudah bersedia mengambil alih jawatan MB dari TS Khalid selepas hariraya Aidil Fitri nanti. Konon beliau tidak berapa mahu tetapi AnWAR yang bersungguh-sungguh mahukannya kerana tidak berpuashati dengan prestasi Khalid menerajui Selangor.....

Sama-sama kita tunggu episod seterusnya. Berita ini diperolehi dari teman PKR yang tidak cenderung kepada Azmin.

8 comments:

pakngah santan said...

Lantikan sebagai penasihat ekonomi tanpa gaji (kah!kah!kah!) hanyalah wayang semata-mata. Ramai antara kita yang masak dengan cara pemikiran putar-belit anwar tahu yang tujuan sebenarnya adalah untuk menaikkan azmin. nampak gaya, akan jadi kenyataan juga kelak.

by the way, berapa banyak pelaburan yang telah dibawa masuk oleh penasihat ekonomi selangor? kalau ada, sudah tentu dicanang satu dunia.

x-pkr said...

betul bro...

Anonymous said...

biarkan PKR berantakan , lagi hancur lagi bagus ...

semoaga kehancuran PKR selangor menular ke negari2 lain , hancur PKR .......!!!

Anonymous said...

pala butuh lu punya crita rekaan.lu taip pakai butuh lu

Anonymous said...

blog plg bingai diantara blog2. Bru ckp pala butuh dah takut nk tunjuk. Fuck u

Anonymous said...

Inilah masalah org M'sia. Disuruh baca buku malas, disuruh buat rujukan malas yang diorg pandai ialah mencarut tak habis2. Kalau dipanggil bodoh nnti marah, kalau dipanggil bebal nnti marah, kalau dipanggil bingai atau sengal pun nnti dia marah.. Asik2 baca s/khabar KeAdilan, Rocket, Harakah dn mcm2 lg tp bila disuruh baca akhbar luar negara xnklah plak.. sbb apa? sbb malas nk membaca. Dh terang2 akhbar satu dunia hentam Anwar Si Penipu sbb diorg lebih arif tp yg kat M'sia ni dok kekal bodoh, bebal, bingai, sengal percaya lagi kat Anwar Si Penipu tu.

x-pkr said...

anon,,,

Lu la butoh...wa tarak bukak 2-3 hari la....wa tarak takut mcm AnWAR laaa...Saman la gua, ada bran...

anon,,,

thanx bro...semua tu dsah kena liwat dek AnWAR...tu yg kepit semacam...dia pun syok woo, kalo tak syok dia repot...

Anonymous said...

mungkin....kemungkinan la...

azmin ugut anwar supaya naikkan dia segera sblm PRU13 untuk dia habiskan harta Selangor lebih cpt dari Khalid...

kalau tak naikkan skrg nanti dedahkan DNA si Afifah!!!.. mesti anwar kecut dgr ayat nie sbb nanti hilang sokongan.. hilang anak bini hilang zionisnya.... lain la kalau azizah, penyokong2 anwar dan mejoriti rakyat malaysia seperti suami CUT TARI... bangga dgn keberanian dan kecurangan isterinya!!!.. alamak terlajak ke seberang lak!!!!

------ pacat ------