Tuesday, July 13, 2010

CIA : SIASAT JUGA ORGANISASI BERKAITAN AnWAR

RINGKASAN PENYATA KEWANGAN YAYASAN AMAN


1. Makin terserlah tembelang AnWAR! Kali ini giliran rakan-rakan AnWAR di luar negara pula yang mendedahkan tabiat songsang dan tikan 'belakang' AnWAR. Pendedahan luar negara mendakwa AnWAR menjadi alat CIA Amerika Syarikat. Pendedahan dalam negara pula mendakwa AnWAR punya hubungan debgan beberapa CEO GLC negara.

2. Dalam kita ghairah mendesak AnWAR disiasat berkaitan organisasi di luar negara, jangan dilupa organisasi yang sekian lama dikuasai AnWAR di dalam negara. Yayasan Aman di Permatang Pauh atau lebih tepat, di Penanti kini adalah pusat operasi PKR. Yayasan Aman juga sekian lama menjadi alat kepada AnWAR menyembunyikan dana.

3. Kini pengerusi Yayasan Aman ialah Azizah, isteri AnWAR. Manakala SAiful Izham Ramli bertindak sebagai Penasihat undang-undang yayasan. Datuk Ishak Ismail (ex KFC dan IWK dan Idris Hydraulic) juga punya kepentingan di sana dengan meletakkan proksi beliau di sana bernama Azmi Nayan. Azmi hanya mengaburi mata pihak berkuasa.

4. Yayasan Aman punya dana yang besar konon membiayai program-program kebajikan di Permatang Pauh. Tiada keraguan tentang aktiviti kebajikan yang dijalankan, namun jika dihitung dari jumlah besar dana Yayasan Aman, dana kebajikan hanya peratus kecil sahaja. Akaun Yayasan Aman juga diurus secara bercampur-campur.

5. Dipercayai Yayasan Aman punya beberapa akaun lain yang hanya orang tertentu yang dibenar melihatnya. Akaun yang dibentang kepada ahli hanya mahu mengaburi mata mata mereka. Sedikit bantuan yang diberi juga sekadar mahu menutup fungsi sebenar Yayasan Aman. AnWAR cukup handal menutup 'lubang'!

6. Tidak ramai juga ahli PKR Permatang Pauh tahu bahawa Marzuki Ibrahim (adik AnWAR) yang kaya raya juga orang yang berperanan besar dalam Yayasan Aman w/pun Marzuki tiada nama langsung dalam Yayasan Aman. Penglibatan politik Marzuki juga amat terhad. Mungkin arahan AnWAR agar Marzuki 'low profile' agar peranannya sukar dihidu!

7. Atas nama kebajikan, dipercayai dana AnWAR dari luar negara disimpan dengan selamat dalam negara bagi tujuan operasi PKR. PKR juga hanya digunakan mengaburi pihak yang membiayai AnWAR konon beliau sedang 'struggle' dalam kancah politik Malaysia. Sebenarnya Yayasan Aman hanya topeng bagi AnWAR dan Azizah membina imej mereka..........

Sekian.

7 comments:

Anonymous said...

WALAUWEYHHHH...KAYA!...KAYAAA!!..AL JUBOREE MMG KAYAA!!..KAYA DARI HASIL TEBOK LOBANG SANA SINI!!..MMG KAYAAA2!!!!..KASI BONGKAR LG BROO! KEHKEHKEH YEHAAAAAAAA!!!! >|D

x-pkr said...

bro Jeff,,,

dia mmg kaya bro, saja hipokrit buat miskin sampai cermin mata pun tak mampu nak beli....

MyMdFadzil said...

penyokong masuk penjara anwar yg kaya hahahaa, sialap2 jubur hangpa pun tergadai, hahahaa bodoh-bodoh. harap berlajar tingi tapi kepala penyamun kau org sokong

Bingai @ Bangang said...

Salam bro,
Maaf lari tajuk sket,


Minta tolong kepada bloggers kawasan Sabak Bernam/Kuala Selangor.

Besok 18/07/2010 pukul 10.00 - DS Khir Toyo akan berada di Institut Kemahiran Yayasan Selangor (IKYS) Bagan Terap Sg Besar,Sabak Bernam untuk berbincang menentukan nasib dan masa depan pelajar-pelajar Melayu yang diarahkan pindah keluar dari situ.

IKYS merupakan Institut Kemahiran yang menampung pelajar-pelajar Melayu tercicir yang ingin meneruskan pendidikan dibidang kemahiran. IKYS menerima semua pelajar walaupun mereka tidak mempunyai sijil, tidak menghabiskan persekolahan menengah mereka atas sebab tidak mampu atau disiplin.

Diharap bloggers yang berhampiran dapat membuat liputan di sana termasuk video.

harapan si bingai

Bingai @ Bangang said...

Maaf tuanpunya blog sebab lari tajuk,
Saya masih lagi dengan penutupan IKYS tumpang letak dalam topik terbaru tuan.

Kepada yang ingin mengetahui lebih lanjut tentang IKYS sila ke blog saya di http://tendangterajang.blogspot.com/2010/07/ikys-rugi-atau-nak-cari-untung-pintas.html
Luahan hati bapa saudara kepada salah seorang pelajar IKYS

aku yang bingai

x-pkr said...

sdra B@B,,,

teruskan komitmen murni sdra...keep up good work!

JustFigures said...

eh kepala surat takde ke? tgk macam taip sendiri je pastu scan..post la complete document..