Thursday, September 17, 2009

SENDIRI TAK SALAH, AnWAR SALAHKAN ROSMAH LAGI


1. AnWAR diberitakan amat kecewa apabila usahanya melucutkan kelayakan keseluruhan pasukan pendakwaan ditolak Mahkamah tinggi semalam. Ironinya permohonan AnWAR ditolak oleh Hakim Mahkamah Tinggi (Bahagian Rayuan dan Kuasa-Kuasa Khas), Datuk Alizatul Khair Osman Khairudin yang didakwa AnWAR dan Azizah akan menyebelahi mereka. Itulah yang diceritakan 'budak pembancuh kopi R' kepada teman x-pkr yang juga bekas exco PKPIM.

2. AnWAR 'confident' sebelum ini kerana Datuk Alizatul Khair pernah menjadi Penasihat Undang-Undang Negeri Pualau Pinang ketika AnWAR TPM dan mengetuai UMNO Pulau Pinang. Tambahan pula Datuk Alizatul Khair juga merupakan junior Wan Azizah di Kolej Tunku Kurshiah (TKC). Hubungan AnWAR/Azizah dengan Datuk Alizatul Khair tidaklah rapat sangat, namun seperti biasa, AnWAR menggambarkan dirinya punya hubungan rapat dengan pelbagai orang. Justify Full
3. Menurut teman x-pkr itu, 'budak pembancuh kopi R' beria-ia menyatakan Wan Azizah telah bercakap dengan Datuk Alizatul Khair dan mohon bantuannya untuk 'menegakkan keadilan' bagi mereka sekeluarga. Saya berpandangan ini sama sekali tidak benar dan hanya helah AnWAR mahu meyakinkan penyokongnya beliau tetap hebat punya 'contact' di sana sini. Kemudian kerja menyebarkan dakyah pasukan pendakwaan akan digugurkan dibuat oleh "R" ini tanpa disuruh AnWAR kerana ghairah memperolehi maklumat terkini dari bosnya.


4. Kerana malu apa yang dikatanya tidak terjadi, semalam diberitakan AnWAR menyalahkan DS Rosmah, isteri PM pula kerana campurtangan. DS Rosmah yang juga bekas pelajar TKC, konon telah menekan Datuk Alizatul Khair membuat keputusan yang tidak berpihak kepada AnWAR. x-pkr ingin bertanya kepada AnWAR kenapa isu DS Rosmah tidak timbul bila beliau menjaja sana sini pasukan pendakwaan akan digugurkan. Kenapa pula Wan Azizah seperti burung kakaktua yang hanya angguk sahaja dengan AnWAR.

5. Saya percaya Datuk Alizatul Khair punya prinsip dan intergriti memikul amanah sebagai hakim. Keputusannya semalam adalah keputusan profesional dan tidak memihak. Wan Azizah tahu itu dan beliau dibutakan sikap memihak suaminya yang membabi buta, hingga sanggup mencaci kenalan sendiri. Begitu juga AnWAR, dek tuntutan peribadi mahu berkuasa, beliau sanggup berbuat apa saja biarpun memanipulasi pemikiran orang lain dan memijak kenalan sendiri.

x-pkr mengenang kata-kata Al Marhum Malek Bennabi " sesuatu tamadun bakal musnah jika mereka mementingkan yang remeh dan meremehkan yang penting ". AnWAR sebagai pengkagum Malek Bennabi wajar meneliti kembali tulisan Malek Bennabi. Yang penting adalah menegakkan keadilan (buat beliau dan juga Saiful), bukannya membuat onar dengan pelbagai alasan menangguhkan perbicaraan.....

Sekian.

7 comments:

Arif Omar said...

inilah perangai al juburi. orang semua salah. dialah yang baik dan benar belaka. yang hairan nya penyokongnya boleh percaya pulak bulat-bulat

ejarll said...

As'kum,

penyokong anuar telah dibutakan oleh anuar.

TokeyGaram said...

SALAM ZIARAH,

SAYA MENGAGUMI KEBOLEHAN ANWAR DALAM MELANCARKAN STRATEGI 'PSYCO WAR' TETAPI SAYA TETAP AKAN MELUDAH DIA JIKA DIBERI PELUANG DAN NAMANYA WAJAR DIPADAMKAN DALAM SEJARAH NEGARA SUPAYA TIDAK AKAN ADA LAGI PENGKHIANAT SEPERTI INI.

ANWAR TELAH MENINGGALKAN LEGASI PENGKHIANAT DI DALAM UMNO DAN JUGA PKR YANG WAJAR ORANG MELAYU BERHATI-HATI DENGAN PENGKHIANAT INI.

ANWAR PASTI AKAN DIAIBKAN DAN USAHANYA TIDAK AKAN MATI DISITU SAJA UNTUK MEROSAKKAN NEGARA AKIBAT DENDAM DAN LUPA DIRI

Melayu Berwawasan said...

memang macam tu la lakonan anuar..siang sikit la,..hidup umno

amirhamzah64/ 64أمير حمزه said...

Salam bro,

Anwar memang cerdik dan pintar tetapi kecerdikan dan kepintarannya tidak banyak membantu orang-orang Melayu ketika beliau menjadi TPM. Jika beliau menggunakan kecerdikan dan kepintarannya semasa berkuasa, banyak masalah orang Melayu telah selesai.

yb Raz said...

aku tak paham langsung..kenapa sejak najib jd pm, orang serang rosmah lak..sedangkan tak penah ada kes libatkan isteri pm..kenapa xde orang attack isteri tun mahathir ngan paklah sebelum ni?

pembangkang semakin rosak akhlak..kalau macam ni kita libatkan pula mak bapak atok nenek dorang sekali...

Anonymous said...

takan raya lagi .....post lagi ceta baru. hidup umno&bn..