Thursday, October 14, 2010

AnWAR MARAH-MARAH LAGI DI PARLIMEN SEMALAM

1. Lepas satu, satu. Kini muncul Rashid pulak! Bab Rashid ni x-pkr dah sentuh lama dulu. Akhirnya Rashid keluar membetulkan kesalahan lalu. Mengulangi kata-kata Rahimi, "bukan semua orang boleh dibeli dengan wang, beliau masih ada harga diri membezakan yang benar dan yang batil". Ini juga yang berlaku pada Rashid, tampil membetulkan kesalahan lalu.

2. Di sebalik insiden Rahimi dan Rashid, AnWAR pula yang gundah gulana. Khabarnya AnWAR marah-marah lagi di Parlimen semalam. Ketika ditanya wartawan sebaik kedengaran Rashid bakal membuat laporan polis, AnWAR mula menyinga! Beliau menjawab "tak tau" berulang-ulang kali sambil membeliakkan matanya yang tanpa kacamata itu.

3. Makin terserlah kekedutan di raut wajahnya! Apabila diasak lagi dengan soalan-soalan seterusnya, beliau makin meninggikan suara dengan jawaban "tanya peguam" berulangkali lalu terus beredar memasuki dewan (mahu mengelak wartawan sebenarnya! hehe..). Ketika sidang media bersama Lim Kit Siang dan Datuk Hj. Hadi, AnWAR mengelak dan memberitahu sidang media tsb hanya mengenai Galas sahaja.

4. Seperti yang dikatakan penulis dahulu, AnWAR memang takut dengan wartawan jika ada komunikasi dua hala, beliau memberi kenyataan kemudian wartawan bertanya. Dalam kes RAshid, beliau masih terkejut!. Lebih-lebih lagi dalam pengakuan bersumpah Rashid ada menyebut "AnWAR mengarahkan petugas PKR yang mengawal Rashid memastikan Rashid TIDAK BERTEMBUNG DENGAN WAN AZIZAH di hotel Quality Shah Alam......

5. Kini sudah kedengaran bunyi-bunyi di kalangan PKR " kau nak percaya cakap si banduan tu (rashid)?". Barangkali mereka sudah lupa atau sengaja tak mahu mengingati, bahawa AnWAR juga bekas banduan. Tambah berat AnWAR meringkuk di penjara atas perbuatan jijik meliwat. Kalau dah kelabu asap tu, memang bertambah gelaplah jawabnya.....

Ini mungkin hikmah di sebalik penangguhan bicara AnWAR yang terlalu banyak kali. RAshid awalnya menyebut, beliau hanya mengharapkan agar perbicaraan kes liwat AnWAR selesai segera dan mahu meneruskan hidup seperti biasa, namun AnWAR berulangkali menangguhkan kesnya. Lantas terbuka hati RAhimi dan Rashid tampil membetulkan kesilapan dan inilah jadinya.

BArisan peguam AnWAR pasti akan menggunakan isu ini untuk menangguhkan lagi kes. Kita akan melihat lagi pertunjukan 'sarkis' dalam mahkamah oleh AnWAR dan peguamnya. Namun satu benda yang menarik untuk difikirkan, apakah perasaan Azizah mengenai isu RAhimi dan Rashid? MAhu melindungi AnWAR lagikah? Sama-sama kita tunggu komen Azizah yang entah bila itu.....

13 comments:

Mae said...

Kalau Wan Azizah bijak sikit dan cool sikit, dia boleh siku Anwar keluar dari PKR kalau dia berjaya jadi Presiden. Anwar bukan ahli PKR. Azizah boleh gunakan alasan teknikal ini untuk berbuat demikian. Kemudian Azizah bolehlah meneraju PKR mengikut caranya dan bebas dari bayangan Anwar dan membuktikan kebolehannya yang sebenar. kalau Azizah kalah, Zaid pun orang teknikal juga, dia boleh siku Anwar keluar dari PKR dgn menggunakan alasan itu. Anwar bukanlah bijak sangat, cuma ada Ijazah Pengajian Melayu dari UM. tak kan seorang doktor (Wan Azizah) dan orang-orang berteknikal (Zaid dan Khalid Ibrahim) tidak boleh menggesel Anwar ketepi.

Anonymous said...

aku rasa kalaule peristiwa ni jadi pada aku, dah lama pitam. tapi heran ye, macam mana anwar boleh lalui semua ini dengan silat kuntaunya. tak penat-penat ke?

Anonymous said...

nanti kak jijah komen, sampai ati bang nuar menduakan adinda dengan jantan2 jambu tu... uwaa, uwaaa...

Wake UP! said...

Aku akan soal, kau nak percaya cakap banduan Anwar Ibrahim yang pernah masuk penjara kerana kesalahan meliwat juga dulu?

Anonymous said...

dia tak nak lobang 2 di bawah tu.. zizah tak faham dia nak lobang sempit "dara"lagi.. telor laga telor...zizah mana ada telor... Faham aja.. lah...

Anonymous said...

Anwar tak pakai kacamata hitam dia ke bang?
Abang tolong check brand apa spek itam dia bang....lama saya skodeng spek item dia tu...tapi DIA tu taknaklah saya skondeng...hehehe

TONOT

Si Pikun said...

tak paham kenapa orang masih nk sokong PKR nih...taksub gler...pening tol

http://mencandat.blogspot.com/

Anak Lenggong said...

Melayu yang menyokong PKR cuma akan percaya sekiranya bontot mereka disontot sama oleh nuar brahi...

Gelombang Rakyat said...

Salam Perjuangan,

Blog Gelombang Rakyat ingin mengucapkan SYABAS kepada Tuan yang berjaya menghasilkan sebuah blog yan begitu mantap dengan artikel2 yang bernas.

Di harap dapat memberi tunjuk ajar mengenai cara penghasilan artikel yang mantap.

Blog GB tlh linkkan blog Tuan di dalam blog pilihan di blog kami..

Di harap pihak Tuan dapat membantu GB untuk mempromosi blog kami..

SEKIAN, SALAM KASIH IKHLAS DARI,

Melayu CinDia
Blogger Gelombang Rakyat

x-pkr said...

t/kasih sdra...dah link.

Gelombang Rakyat said...

JUTAAN TERIMA KASIH....

SEMOGA KITA DAPAT BERKONGSI IDEA DALAM MEMANTAPKAN LAGI ARTIKEL2 BAGI MEYAKINKAN RAKYAT TENTANG KEPINCANGAN PEMBANGKANG YANG SENTIASA MENCARI JALAN UNTUK MENGHANCURKAN AGAMA, BANGSA DAN NEGARA...

Thanks bro...

Anonymous said...

Doktor pakar tu kena cek jubur zizah sama ada dara atau mak dara....aku ingat da hancur....

Anonymous said...

Sebaiknya keluarga itu minta bermantautin di negara asing kerana malu. Sebaliknya tak malu-malu juga.
Tengok seri muka pun dah hilang. Apa tak hilang, asyik buat bohong saja.